Český obranca Michal Ščasný novou posilou Tatranu Prešov

06.08.2008 Prešov

Prešov 6. augusta (TASR) - Novou posilou futbalistov 1. FC Tatran Prešov sa stal 29-ročný obranca Michal Ščasný, ktorý do mužstva prišiel z cyperského klubu Anagennisis Dherinia.
"Ščasný podpísal s 1. FC Tatran Prešov dvojročnú zmluvu. V klube týždeň trénoval, máme prehľad o jeho výkonnosti, absolvoval aj funkčné testy a zdravotnú prehliadku. Robíme na tom, aby bol v sobotu dispozícii trénerom na domáci zápas proti Banskej Bystrici, " cituje klubový web športového riaditeľa Erika Bogdanovského.
Novú posilu zaradia tréneri na pravú stranu obrany, ktorá tak bude mať české zloženie, keďže stopérsky post obhospodarujú Pikl s Čepom a na ľavej strane hráva Josl. Ščasný, syn známeho futbalového trénera Zdeňka Ščasného, je odchovancom Slovana Bohnice, v seniorskej kategórii hrával postupne v Roudnici, v Ústí nad Labem, Sparte Praha (prevažne v rezerve). Najkrajšie obdobie prežil od jari 2001 do leta 2005 vo Viktorii Žižkov, kde sa vypracoval na oporu tímu. Potom ešte rok a pol pôsobil v belgickom Westerle a do Prešova prichádza z cyperského klubu Anagennisis Dherinia. "Michal Ščasný je podobným typom futbalistu ako Ján Papaj. Hrá s maximálnym nasadením, má kvalitnú kopaciu techniku, je rýchly, " charakterizoval nového zverenca tréner Roman Pivarník.
"Cítil som veľkú serióznosť zo strany manažmentu klubu pri rokovaní, ponuka z najvyššej súťaže je lákavá. Bolo by super, ak by som v obrane hrával po boku stopéra Aleša Pikla, poznáme sa zo spoločného pôsobenia v Roudnici, no najmä z éry vo Viktorii Žižkov, " povedala nová akvizícia Prešova.
 

Vyberte región

mark